Foto: Stefan Wettainen
Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
Matsmarta onsdag
Samla träningsgänget och bjud på jättegoda bönburgare fyllda av näring och energi.
Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes


Ingredienser
- 380 g kikärter, på burk
- 380 g svarta bönor, på burk
- 2 msk kikärtsspad
- 2 dl havregryn
- 2 msk potatismjöl
- 2 tsk paprikapulver, rökt
- 1 tsk rosmarin, torkad
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk kinesisk soja
- 1.5 msk grönsaksfond
- salt och svartpeppar
- rapsolja, till stekning
Grönärtsguacamole
- 1 vitlöksklyfta, stor
- 250 g ärter, gröna frysta, upptinade
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 citron, saften
- 1 rödlök, liten
- 1 st tomat
- 1 näve färsk koriander
- salt och svartpeppar
Umamiböndressing
- 380 g vita bönor, stora
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk senap
- 1 tsk japansk soja
- 0.5 tsk gurkmeja
- 0.5 citron, saften
- 2 msk näringsjäst
- 0.5 dl vatten
- salt och svartpeppar
Grönkålschips
- 100 g grönkål
- 1.5 msk rapsolja
- salt och svartpeppar
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 1 citron, saften
sötpotatispommes
- 2 sötpotatisar, stora
- 1 krm cayennepeppar
- salt
Till servering
- 6 hamburgerbröd
Gör så här
Av: Aftonbladet
LÄS VIDARE