Stekt blomkål med pestomos
Ett kreativt sätt att piffa till potatismos är att blanda ner något smakrikt i moset, som pesto, eller smyga ner bönor så att kräsna familjemedlemmar inte märker. Toppa med stekt blomkål och middagen är komplett.
Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Tukan förlag.
Stekt blomkål med pestomos
Ingredienser
- 1 kg potatis, mjölig
- 2 dl växtmjölk
- 1 msk margarin, mjölkfritt
- 800 g cannellinibönor (avrunna)
- 2 msk pesto, vegansk + extra till topping
Stekt blomkål
- 1 blomkålshuvud, stort
- olivolja, en skvätt
- 1 tsk chilipulver
- salt och svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Stuvad blomkål med falukorv





15 min
Läckra recept med mångsidig kål
Pasta med rostad blomkål och parmesan





30 min
Tareq Taylor: Det här är mina favoritrecept
Smoothiebowl – vegansk med blåbär





10 min
Markiz goda kyckling





35 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min
Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås





1 h 10 min
Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon





30 min

Från sockrig mellissmoothie till supersmoothie





10 min
Halloumipytt med härligt örtsmör





30 min

Kryddstekt blomkål
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min
Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god





40 min
Blomkålspopcorn med limesalt
Pasta med lövbiff i krämig sås





30 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts





1 h 15 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Gnocchi med krämig tomatsås





30 min
Laga vegetariskt på en kvart
Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör





45 min
Stekt ägg – enkla tricket som gör det helt perfekt





5 min
Supergoda stekta nudlar





30 min
Stekt torskrygg med sojasmör
1 h