Vad ska jag servera till 60-årskalaset?

Mat & Dryck

Tips på tillbehör och kalla pajer?

Vi ska ha öppet hus när min man fyller 60 år. Vi måste servera kall mat eftersom gästerna kommer lite då och då. Vi blir ca 40-50 stycken. Vi tänker bjuda på tjälknöl eller marinerad fläskfilé i tunna skivor, sallad, bröd och ost m m.

Har du tips på någon kall ”potatis” (tillbehör) till köttet och recept på någon paj som kan serveras kall? Har du tips på något annat upplägg av meny?

Med vänlig hälsning

Lena Olsson

Hej Lena!

Det låter väl som ett utmärkt upplägg.

Potatissallad passar fint till både tjälknöl och marinerad filé. Du kan antingen göra en med krämig dressing på majonnäs, gräddfil, senap och hackade kryddörter eller en fransk variant med vinaigrette, skivad lök och kapris. Eller både och så gästerna får välja.

Bifogar recept på en ostpaj. Gör ett par stora i långpanna eller flera små. Salladen är god men kan hoppas över.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck