Boeuf Bourguignon – en klassisk fransk gryta
Boeuf Bourguignon – en klassisk fransk gryta

Boeuf Bourguignon – smakrik fransk köttgryta

3,9 (32 röster)

Boeuf Bourguignon, eller Burgundisk köttgryta, är en mustig, fransk köttgryta med rött vin och kalvfond. Hemligheten är låta köttet koka länge så det blir riktigt mört och fint. Krydda med timjan, persilja och lagerblad.

Boeuf Bourguignon

  • Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 morot
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalvbuljong, koncentrerad fond eller buljongtärning + vatten
  • 0.5 flaska rödvin, ca 5 dl
  • 2 paket bacon, skivad (totalt 280 g)
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk syltlök, 275 g
  • salt
  • peppar, nymald
  • Bouquet garni

  • timjankvistar
  • persiljekvistar
  • 2 lagerblad
  • steksnöre
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

LÄS VIDARE