Boeuf Bourguignon – en klassisk fransk gryta
Boeuf Bourguignon – en klassisk fransk gryta

Boeuf Bourguignon – smakrik fransk köttgryta

3,9 (27 röster)

Middagstips

Boeuf Bourguignon, eller Burgundisk köttgryta, är en mustig, fransk köttgryta. Hemligheten är att krydda ordentligt och laga den länge så att köttet blir riktigt mört och fint.

Boeuf Bourguignon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 morot
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalvbuljong, koncentrerad fond eller buljongtärning + vatten
  • 0.5 flaska rödvin, ca 5 dl
  • 2 paket bacon, skivad (totalt 280 g)
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk syltlök, 275 g
  • salt
  • peppar, nymald
  • Bouquet garni

  • timjankvistar
  • persiljekvistar
  • 2 lagerblad
  • steksnöre
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE