Foto: Ulrika Pousette
Lax i matlåda är gott, här är fyra olika varianter.

Lax i ugn med rotfrukter – 4 härliga varianter

4,8 (6 röster)

Så gör du goda fyllningar till lax i ugn – servera med rostade rotfrukter

Lax i ugn kan varieras på så många olika sätt – gör i ordning flera olika och lägg i matlådan. Kostrådgivaren Ulrika Davidsson bjuder på sina härliga recept på laxfilé i ugnen ur sin nya kokbok Kickstarta med Ulrikas matlådor.

  • Lax med mozzarella och pesto: 492 kcal/portion

  • Lax med chèvre och fikon: 569 kcal/portion

  • Lax med fetaost och ajvar: 420 kcal/portion

  • Lax med parmesan: 390 kcal/portion

  • Rostade rotfrukter: 260 kcal/portion

Lax i ugn x 4 toppings och ugnsrostade rotfrukter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 skivor laxfilé, à ca 150 g
  • salt och svartpeppar
  • Lax med mozzarella och pesto

  • 150 g mozzarella, skivad
  • 4 msk pesto
  • 2 msk pistaschnötter, att toppa med
  • Lax med chèvre och fikon

  • 150 g chèvre, smulad
  • 8 torkade fikon, grovhackade
  • 1 msk flytande honung
  • 10 valnötter, grovhackade (att toppa med)
  • Lax med fetaost och ajvar

  • 4 msk ajvar relish
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 msk solroskärnor, att toppa med
  • Lax med parmesan

  • 90 g soltorkade tomater i olja (avrunna)
  • 1 dl parmesanost, grovt riven
  • 2 msk pinjenötter, att toppa med
  • Rostade rotfrukter

  • 3 sötpotatisar, små
  • 3 palsternackor
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • örtagårdskrydda

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lax recept

Lunch