Foto: Jerker Ivarsson
Sotad lax med hetta.

Sotad lax med picklad chili

5 (1 röst)
Publicerad:
Uppdaterad:

Sotad lax med picklad chili – sota laxen genom att steka laxen hastigt i en mycket het panna, så att laxen får ett brunsvart yttre medan kärnan i köttet fortfarande är rå. Servera med avokado och koriandercrème och picklad chili.

Tänk på att flera steg i receptet tar längre tid (t ex de picklade grönsakerna), så börja i god tid!

Sotad lax med picklad chili

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 sida laxfilé
  • Rimningslag

  • vatten
  • salt
  • Picklingslag 1-2-3

  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Picklade grönsaker

  • 3 chilifrukter
  • 3 steklökar, röda eller vanliga
  • Avokado- och koriandercréme

  • 2 avokado
  • 3 msk koriander, färsk och grovhackad
  • 1 tsk limejuice
  • salt
  • Chili- och limecréme

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 chilifrukt
  • 1 lime, saft och zest (det tunna yttersta gröna skalet)
  • salt och peppar

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Laxrecept

MER OM MAT & DRYCK