Paj i foliepaket är perfekt till picknick.
Paj i foliepaket är perfekt till picknick.

Mästerkockens grillade sommarpaj

5 (1 röst)

Grillrecept

Smulpaj är den godaste efterrätten att äta i det gröna, om du frågar kocken Paul Svensson.

Här bjuder han på sitt bästa recept på grillad sommarpaj med blandade bär, grovriven choklad, mandel och vaniljsås.

Sommarbär-smulpaj med choklad, havre och mandel

  • Smulpajen

  • 400 g blandade bär, t ex vinbär, hallon och jordgubbar
  • 0.5 dl choklad, grovriven
  • 1 dl havregryn
  • 95 g smör, osaltat och rumsvarmt
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 2 msk florsocker
  • Vaniljsås

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 2 dl socker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Grillad ananas med rosépeppar och apelsin

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Efterrätt

Paul Svensson

Pajrecept

Svenska recept

MER OM GODARE

Äntligen dags för grillkvällar

Alla kan grilla – schyssta tips

Grillad sallad med chorizo

45 min

Grillad ryggbiff – så lyckas du

45 min

Här är bästa recepten till grillen

Burrata med nektariner – oväntat gott!

4 min

Grillad hjärtsallad - perfekt till grillad mat

25 min

Grillad lax med kryddrub

30 min

Grillad grön sparris

20 min

Bästa tipsen för grillat kött

Bästa tipsen: Så grillar du grönt i sommar

Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon

30 min

Chorizo med paprikaröra och fetaost

30 min

Sommarvärme igen – då tänds grillen

Grillad banan med salt kolasås

30 min

Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

30 min

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Gröna grilltipset: Grilla avokadon

20 min

Grilla tonfisk – så blir den perfekt

20 min

Grilldags med lamm och ett glas rött

1 h

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

25 min

Grillad rödlök – fantastiskt gott

45 min

Grilla lax – så blir den helt perfekt

20 min

Prylarna som får grillen att glöda