Mästerkockens grillade sommarpaj
Smulpaj är den godaste efterrätten att äta i det gröna, om du frågar kocken Paul Svensson.
Här bjuder han på sitt bästa recept på grillad sommarpaj med blandade bär, grovriven choklad, mandel och vaniljsås.
Sommarbär-smulpaj med choklad, havre och mandel
Smulpajen
- 400 g blandade bär, t ex vinbär, hallon och jordgubbar
- 0.5 dl choklad, grovriven
- 1 dl havregryn
- 95 g smör, osaltat och rumsvarmt
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl mandel, hackad
- 1 dl socker
- 1 msk maizena
- 2 msk florsocker
Vaniljsås
- 1 vaniljstång
- 5 dl grädde
- 5 dl mjölk
- 5 äggulor
- 2 dl socker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Äntligen dags för grillkvällar
Alla kan grilla – schyssta tips
Grillad sallad med chorizo





45 min
Grillad ryggbiff – så lyckas du





45 min
Här är bästa recepten till grillen
Burrata med nektariner – oväntat gott!





4 min
Grillad hjärtsallad - perfekt till grillad mat





25 min
Grillad lax med kryddrub





30 min
Grillad grön sparris





20 min
Bästa tipsen för grillat kött
Bästa tipsen: Så grillar du grönt i sommar
Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon





30 min
Chorizo med paprikaröra och fetaost





30 min
Sommarvärme igen – då tänds grillen
Grillad banan med salt kolasås





30 min
Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin





30 min
Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips
Gröna grilltipset: Grilla avokadon





20 min
Grilla tonfisk – så blir den perfekt





20 min
Grilldags med lamm och ett glas rött





1 h
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Grillad rödlök – fantastiskt gott





45 min
Grilla lax – så blir den helt perfekt





20 min