Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Av: Aftonbladet
Publicerad:
Uppdaterad:
Uppdaterad:
Godare
Stänker det mycket när du steker olja?
Kocken Markiz Tainton har ett supersmart och enkelt knep på hur du får det att stänka betydligt mindre. I videoklippet visar hon att det bara behövs en enda grej – som du garanterat har hemma.
Se Markiz Taintons tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.
Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.
Foto: Godare
Markiz Tainton ger sina bästa tips till köket.
Publicerad:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Vanliga missen många gör när de steker
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Därför ska du aldrig riva vitlök
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Ärtröra med smak av basilika
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Här är Markiz härliga matresa
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Lyxa till maten med smörslungad potatis
”Det godaste jag ätit”
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Upplev härliga pupusas!
1 h
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Vanliga missen många gör när de steker
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Därför ska du aldrig riva vitlök
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Ärtröra med smak av basilika
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Här är Markiz härliga matresa
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Lyxa till maten med smörslungad potatis
”Det godaste jag ätit”
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Upplev härliga pupusas!
1 h