Svalkande och härligt sötsyrlig: Sallad med vattenmelon och jordgubbar.

Foto: SOFIA HENRIKSSON

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta 

5 (4 röster)

Godare

”Kanske låter det här som en dessertsallad men då tror du fel! Klart den går att äta som dessert, men jag älskar den här salladen på lunchbordet. Och allra bäst passar den nästan till grillat. Vill man så går det nämligen lika bra att grilla vattenmelonen innan du lägger den i salladen. Det blir riktigt gott kan jag lova. Den går fort, är svalkande och sådär härligt sötsyrlig!”

Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta 

  • Ingredienser

  • 2 kg vattenmelon
  • 300 g jordgubbar
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 lime, saften (eller mer efter smak)
  • 60 g babyspenat
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling

25 min

Drinkar för dig som älskar aperol spritz