Pumpapaj med grädde
Så gör du godaste pajen
Pumpapaj är ett måste i amerikanska hem på Halloween. Fyllningen av pumpa smaksätts med kanel, ingefära och kryddpeppar. Servera med nyvispad grädde.
Här är bästa receptet på krämig pumpapaj.
Pumpapaj
Ingredienser
- 125 g smör, rumsvarmt
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 krm salt
- 0.5 dl strösocker
- 1 ägg
Fyllning
- 1.5 butternutpumpa, ungefär 1 kilo pumpa/paj
- 3 ägg
- 1.5 dl råsocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk kanel, malen
- 1 tsk ingefära, malen
- 1 tsk kryddnejlika, malen
- 0.5 tsk muskotnöt, malen
Till servering
- vispad grädde, eller vispad crème fraiche med vaniljsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv





5 min
Svensk jul – med smak från när och fjärran
Världens godaste äppelkaka





1 h
Hjärtformade kanel och kardemummabullar





1 h 45 min
Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat





40 min
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Churros – godisgrisens favoriter





30 min
Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden





1 h 30 min
Kanelkaka med äpplen





1 h 20 min
Galette med äpplen





1 h 20 min
Roy Fares kanelbullesemla





1 h
Äppelkaka med knaprig topping





1 h 20 min
Baka kanelbullar med surdeg





1 h
Ladda för kanelbullens dag
Finska julstjärnor – klara på en kvart





15 min
Hastbullar – nybakat snabbt och enkelt





20 min
Morotskaka med picklad fänkål





1 h 30 min
Laga helgrön helgmat i år
Lefsa – matigt och gott tunnbröd





3 h 30 min
Bullrecept för alla tillfällen
Godaste receptet på julsnaps





4 h 5 min