Kantarellpizza bianco med karamelliserad lök och västerbottenost.
Kantarellpizza bianco med karamelliserad lök och västerbottenost.

Kantarellpizza med karamelliserad lök och västerbottensost

3,9 (94 röster)

Recept till kräftskivan

Pizza bianca, alltså vit pizza, gör sig perfekt till en middag eller en höstig buffé. Receptkreatörern Anna Wendt toppar med gyllene kantareller, karamelliserad lök och västerbottenost.

– Löken ger lite sötma och osten ger den härliga smaken. Det blir otroligt gott, säger hon.

 

1 pizza passar bra till 4-6 bufféportioner.

Kantarellpizza med västerbottenost

  • Ingredienser

  • 400 g färdigköpt pizzadeg, surdeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 st vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • Topping

  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färska örter, tex timjan eller rosmarin
  • 2 paket mozzarella, á 125 g
  • Karamelliserad lök

  • 5 bananschalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • en nypa salt

Gör så här

LÄS VIDARE