Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

4,7 (10 röster)

Ayla Canpunars recept

Kisir är en fräsch turkisk och riktigt god bulgursallad.

Ayla Canpunar serverar den med morotstzatziki och kryddiga kycklingsspett som fått marinera i vitlök och syrliga kryddor.

  • Obs! Kycklingen ska marineras i kylen över natten för bäst resultat, annars funkar det med några timmar.

Kisir med kycklingspett och morotstzatziki

  • Kisir

  • 225 g couscous
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapuré
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 spetspaprikor, tärnade
  • 2 sivripaprikor, tärnade
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • 3 dl bladpersilja, finhackad
  • 1 dl mynta, finhackad
  • 2 citron, saften
  • 2 msk granatäppelsirap
  • 3 tsk chiliflakes
  • 3 dl vatten
  • salt
  • Kycklingspett

  • 900 g kycklingfilé
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 äggula
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 tsk oregano
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk chiliflakes
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk paprikapuré
  • salt och peppar
  • Morotstzatziki

  • 3 dl grekisk yogurt
  • 3 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl rapsolja

Gör så här

Kisir – kycklingspett med morotstzatziki.
Kisir – kycklingspett med morotstzatziki.

LÄS VIDARE