Foto: David Back
Kålpudding med sojafärs
Kålpudding med sojafärs
4 (3 röster)
Kålpudding med sojafärs. Klassisk rätt i vegetarisk tappning. Recept från äldreboendet Kärråkra i Eslöv. Kålpuddingen ger ett klimatavtryck på 0,4 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.
Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.
Kålpudding med sojafärs
Ingredienser
- 250 g fläskfärs
- 250 g sojafärs
- 1 dl vitkål, strimlad
- rapsolja, att steka i
- 0.5 msk sirap
- 1 tsk socker
- 2 dl havregryn
- 1 ägg
- 2 lökar, gula, tärnade
- salt och vitpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
20 min
Krämig pasta med ädelost
30 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Malin Mendels indiska mat
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
Tänk om, tänk nytt
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
20 min
Krämig pasta med ädelost
30 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Malin Mendels indiska mat
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min