Rödbetshummus
Rödbetshummus

Rödbetshummus

4,3 (3 röster)

Tilltugg och snacks

Rödbetshummusen får en otroligt härlig färg och passar perfekt att dippa grönsaker eller bröd i och är perfekt att ha på ett buffébord.

Tips! Spola kikärtorna i vatten och pilla bort skalet, det gör hummusen krämigare. Du kan också tillsätta en matsked turkisk yoghurt för en extra len röra.

Rödbetshummus

  • Ingredienser

  • 2 kokta rödbetor
  • 400 g kikärtor
  • 1 dl turkisk yoghurt, ricotta eller getost
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk citron, pressad saft
  • salt och peppar
  • Till garnering

  • nötter, yoghurt och örter

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Klassisk hummus

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

Mat från Mellanöstern

MER OM GODARE

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Majsdipp med ost

20 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Blomkålspopcorn

40 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Sötpotatishummus – krämig och god

25 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

45 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Färskost – superenkelt och gott

15 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Picklade kantareller

20 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Bönröra av edamamebönor

10 min

Äggpiroger med ost

25 min

Linstapenade med krämig och fyllig smak

5 min