Chokladbräck – enkelt och gott att göra själv

5 (2 röster)
Foto: Nina Kindbro
Chokladbräck med påskgodis

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Chokladbräck – smält choklad och pynta med godis, enklare blir det inte och ändå ser det proffsigt och festligt ut. Välj en påskig variant eller favoritgodiset att pynta med.

Chokladbräck

Antal: 1 stort bräck Tid: 20 minuter + tid att stelna

Ingredienser:

  • 200 g vit choklad

  • 200 g ljus choklad

  • 2 påsar chokladägg

  • Strössel

Gör så här:

  1. Smält först den vita chokladen i kastrull eller vattenbad. Passa så att inte en enda droppa vatten hamnar i chokladen, då kan den bli förstörd.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut chokladen på den. Bred ut chokladen tunt med en slickepott.

  3. Smält den ljusa chokladen på samma sätt och häll den försiktigt över den vita som stelnat lite. Bred ut med en slickepott men inte ända ut till kanterna på den vita, det är fint om det syns att det är vit choklad underst.

  4. Placera ut godisäggen och häll på strössel innan chokladen stelnat. Använd godis och strössel du gillar, nötter och torkad frukt går också bra.

  5. Ställ kallt.

  6. Bryt lagom stora bitar innan servering.

Foto: Nina KIndbro
Bryt bräcket i lagom stora bitar.
ARTIKELN HANDLAR OM