FÖRRÄTT. Inkokt vit sparris med smörsås och mandel.

Foto: Katarina Di Leva

Lyxiga vegetariska middagar

3,5 (13 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

Lyxiga vegetariska middagar – här är fem festliga vegetariska rätter. Mästerkocksfinalisten Jennie Benjaminsson bjuder på härliga matupplevelser med allt från confiterade betor, gräddiga nässlor och champagneplättar. Vem sa att det inte finns lyxmat som är helt vegetarisk? Vem sa att vegetarianer går miste om höjdpunkter i livet som hängmörad ryggbiff och entrecôte utan att få något annat gott i stället? Vem det än var så hade den fel – kolla bara Jennie Benjaminssons recept i ”Gourmetvego för alla”.

Tänk på att sparrisen behöver kylas i lagen i minst 24 timmar innan servering.

Inkokt vit sparris med brynt smörsås och saltrostad mandel

  • Ingredienser

  • 750 g vit sparris
  • 1.5 l vatten
  • 1.5 dl pressad citron
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk salt
  • 75 g smör
  • Brynt smör-sås

  • 200 g smör, osaltat
  • 2 äggulor
  • 2 msk torr champagne, eller mousserande vin
  • 1 krm strösocker
  • tsk salt
  • Garnering

  • 1 dl mandel, saltrostad (hackad)
  • dl ätbara blommor

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare av Jennie Benjaminsson.

Foto: Fotograf Katarina Di Leva. Norstedts förlag

ANNONS EXTERN LÄNK

Det perfekta vinet till din maträtt? Vi på vinguiden tipsar dig om viner

Vinguiden

LÄS VIDARE

Confiterade betor med ostronskivling

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Vegetarisk mat

Recept

Svenska recept

Förrätt

MER OM GODARE

Grön sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

45 min

Kronärtskocka med krämig smörsås

1 h 30 min

Avokado med räkor och löjrom

20 min