Inkokt vit sparris med smörsås och mandel.
Inkokt vit sparris med smörsås och mandel.

Lyxiga vegetariska middagar

3,5 (14 röster)

Ska du bjuda på en lyxig vegetarisk middag är det här förrätten för dig. Inkokt vit sparris med brynt smörsås och saltrostad mandel – hur festligt låter inte det?

Recept från Jennie Benjaminssons kokbok ”Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare”.

Tänk på att sparrisen behöver kylas i lagen i minst 24 timmar innan servering.

Inkokt vit sparris med brynt smörsås och saltrostad mandel

  • Ingredienser

  • 750 g vit sparris
  • 1.5 l vatten
  • 1.5 dl pressad citron
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk salt
  • 75 g smör
  • Brynt smör-sås

  • 200 g smör, osaltat
  • 2 äggulor
  • 2 msk torr champagne, eller mousserande vin
  • 1 krm strösocker
  • salt
  • Garnering

  • 1 dl mandel, saltrostad (hackad)
  • ätbara blommor

Gör så här

LÄS VIDARE