Middagstips: Korvstroganoff

3,8 (22 röster)

Så lagar du den klassiska vardagsmaten – servera med ris

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Krämig korvstroganoff är mat man minns från barndomen.
Korv, grädde och tomatpuré blir en supergod gryta att äta med matvete eller ris.
Enkel och god vardagsmat som är klar i ett nafs.

Foto: STEFAN MATTSSON
Korvstroganoff – så lagar du den godaste

Korvstroganoff

Portioner: 4 portioner Tillagningstid: cirka 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 portioner matvete eller jasminris

  • 1 dl ärtor

  • 400 gram falukorv

  • 2 finhackade gula lökar

  • 2 dl grädde

  • 1 dl mjölk

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 tsk dijonsenap

  • salt och peppar

  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Koka matvetet eller riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skär falukorven i strimlor och bryn i en stekpanna med smör.

  3. Tillsätt löken och fräs några minuter utan att den tar färg.

  4. Blanda i grädde, mjölk, tomatpuré och senap i stekpannan. Låt puttra i några minuter.

  5. Krydda med salt och peppar.

  6. Värm ärtorna och servera med korvstroganoffen och det nykokta riset.

ARTIKELN HANDLAR OM