Renskavsgryta med kantareller

4,5 (17 röster)

Middagstips

Renskavsgryta hör hösten till och innehåller många av skogens skatter. Detta är en väldigt smakrik variant med kantareller. Perfekt att bjuda på till söndagsmiddag.

Renskavsgryta med kantareller

  • Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 100 g bacon
  • 100 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 enbär
  • 2 tsk soja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och svartpeppar
  • msk maizena, valfritt till redning
  • Potatismos

  • 0.5 kg mjölig potatis sort, skalade och delade i halvor eller bitar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa vitpeppar

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens köksdeals! Mängder av köksutrustningen reas nu - alltifrån stekpannor, bestick, porslin till espressomaskiner!

Prisjakt

LÄS VIDARE

Äntligen – nu kommer kantarellerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Husmanskost

Svenska recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Superenkel räkpanna med kantarell

20 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Knäckepizza med ananas

25 min