Renskavsgryta med kantareller

4,2 (6 röster)

Renskavsgryta hör hösten till och innehåller många av skogens skatter. Detta är en väldigt smakrik variant med kantareller. Perfekt att bjuda på till söndagsmiddag.

Renskavsgryta med kantareller

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 100 g bacon
  • 100 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 enbär
  • 2 tsk soja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och svartpeppar
  • maizena, valfritt till redning
  • Potatismos

  • 0.5 kg mjölig potatis sort, skalade och delade i halvor eller bitar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa vitpeppar

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM