Glutenfri blomkålspizza

Så gör du en glutenfri pizza – nyttig och god

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Glutenfri pizza med samma italienska smaker av tomat, mozzarella, oregano och basilika. Undvik den tunga känslan som man brukar känna efter man ätit en vanlig pizza och njut i stället av härlig ren energi.

Glutenfri blomkålspizza

2 portioner

  • 1 litet blomkålshuvud

  • 2 ägg

  • 1 ½ dl riven mozarellaost

  • 1 ½ dl riven parmesanost

  • ½ gul paprika

  • 100 g champinjoner

  • ½ dl tomatsås utan socker

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timjan ½ tsk havssalt färsk basilika (dekoration)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220°. Förbered en plåt med bakplåtsspapper.

  2. Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozzarella, parmesan och salt i en separat skål. Sprid ut degen på bakplåtspappret till två runda pizzor. Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.

  3. Stek champinjonerna i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär upp paprika i små bitar.

  4. När botten är klar, toppa med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano ½ dl mozza ­ rella och färsk basilika. Sätt in i ugn i cirka 3 minuter till eller tills osten har smält.

Foto: Ulrika Pousette
Testa glutenfri pizza med samma italienska smaker.