Perfekt till mellanmål eller lunch: Matsäcksbullar.
Foto: Joel Wåreus
Perfekt till mellanmål eller lunch: Matsäcksbullar.

Matsäcksbullar med skinkfyllning

5 (1 röst)

Tilltugg och snacks

Jättegoda bullar med skinka att ta med som lunch eller mellanmål när du ska ge dig av på utflykt.

En portion blir 24 bullar. Tänk på att bulldegen ska jäsa i totalt 1 timme och 45 minuter.

Recept: Svenskt kött

Matsäcksbullar med skinkfyllning

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl fullkornsdinkel, 180 g
  • 7 dl vetemjöl special , 420 g
  • 1.5 tsk salt
  • Fyllning

  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 70 g ruccola
  • 2 msk svensk senap
  • 200 g kokt skinka, gärna julskinka (tärnad)
  • 200 g ost, riven
  • rapsolja, till pensling

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE