Foto: Joel Wåreus
Perfekt till mellanmål eller lunch: Matsäcksbullar.

Matsäcksbullar med skinkfyllning

5 (1 röst)

Jättegoda bullar med skinka att ta med som lunch eller mellanmål när du ska ge dig av på utflykt.

En portion blir 24 bullar. Tänk på att bulldegen ska jäsa i totalt 1 timme och 45 minuter.

Recept: Svenskt kött

Matsäcksbullar med skinkfyllning

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl fullkornsdinkel, 180 g
  • 7 dl vetemjöl special , 420 g
  • 1.5 tsk salt
  • Fyllning

  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 70 g ruccola
  • 2 msk svensk senap
  • 200 g kokt skinka, gärna julskinka (tärnad)
  • 200 g ost, riven
  • rapsolja, till pensling

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK