Falukorv i ugn med två olika fyllningar

3,5 (510 röster)

Här är några av Tareq Taylor favoritmiddagar som du lätt lagar i ugn

Fylld falukorv i ugn är en riktig favorit bland klassikerna.
– På bilden ser du båda smaksättningarna fyllda i varsin korvhalva, men självklart går det bra att bara göra en av dem. Familjens nya favoriträtt?, säger Tareq Taylor.

Fylld falukorv – på två sätt

  • Ingredienser

  • 1 falukorvsring
  • 2 morötter, stora
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • bladpersilja, hackad till garnering
  • 1. Äpple lök och senap

  • 2 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk senap, hultbergs eller någon annan sort
  • 10 skivor lagrad hårdost
  • 2. Tomat, lök och oregano

  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 tsk torkad oregano
  • svartpeppar, nymald eller grovt krossad
  • 1 burkar krossade tomater
  • 10 skivor lagrad hårdost

Gör så här

Fylld falukorv - Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).
Fylld falukorv - Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).

Tareqs 3 bästa tips för att få plåten ren

  1. Gnid in den med grönsåpa och låt stå i 100 graders ugnsvärme i ungefär 15 minuter, så lossnar smutsen. 
  2. Häll ättika på plåten och låt den stå i 50 graders ugnsvärme i några timmar. Tänk på att ha god ventilation – ättika doftar skarpt. 
  3. Blanda några matskedar bakpulver med vatten till en pasta. Smeta ut pastan på plåten och låt stå i 12 timmar. Diska sedan med diskmedel.

LÄS VIDARE