Varför blev ostkrämen blaskig?

MAT & DRYCK

Hej Tina!

Tack för många goda recept och för härlig inspiration genom åren! Det händer som då och då att jag provar dina recept och det har hittills utfallit till (mer än) belåtenhet. Därför blev jag alldeles ställd i dag när jag skulle försöka mig på din goda tigerkaka. Chokladsmeten blev perfekt, men när jag vispade ihop ingredienserna till ostsmeten blev resultatet alldeles blaskigt. Jag provade med att vispa ett par minuter, men blandningen ändrade inte konsistens.

Nu har jag två frågor: 1. Vad tror du har hänt? och 2. Skulle jag ha kunnat rädda kakan genom att tillsätta lite mjöl i ostsmeten?

Vänliga mathälsningar från Eva Skybäck i Örkelljunga

Svar:

Hej Eva, en blaskig färskostkräm, vad kan då ha hänt? Jag tror med all säkerhet att du hade kunnat använda den, men det hade kanske varit lite svårare att göra snygga mönster.

Det också viktigt att man använder den feta philadelfiaosten, och att det faktiskt är en Philadelfiaost. Det kan skilja sig rätt mycket på andra fabrikat.