Hur håller man knivarna vassa?

MAT & DRYCK

Hej Tina!

Har alltid beundrat dig och dina program. Jag har en fundering: Hur gör du för att hålla dina knivar vassa? Eller köper du nya när de blir slöa? Finns det något vettigt sätt att slipa och hålla köksknivar vassa utan att behöva lämna in dem eller att köpa svindyra japanska specialknivar?

Tacksam för svar.

Med vänlig hälsning

John Westman

Svar:

Hej John!

Ja, tänk vad lyxigt att bara slänga och köpa nytt! Nä, man får ta hand om dem. Visst är det viktigt att ha en bra kniv, men lägger man lite pengar på en bra kniv och sköter den så håller den i evigheter.

Bryn kniven regelbundet för att hålla eggen i trim. Det finns bra brynstål idag som man bara drar kniven igenom, de funkar perfekt. Lämna in kniven på slipning några gånger om året när den verkligen har blivit slö.

Sen gäller det bara att vara rädd om den, låt inte den ligga med massa annat "bråte" i en låda eller diska i diskmaskin osv. Lycka till!

Mvh Tina