Bästa receptet på kladdkaka

Så lagar du den perfekta kladdkakan

Foto: Thinkstock
Kladdkaka med kakao och hallon
MAT & DRYCK

Alla älskar kladdkaka.
Dessutom är det superenkelt att baka - även för den ovane bagaren.
Här är vårt bästa recept på kladdkaka.

Kladdkaka

6–8 bitar

  • 150 gram smält smör

  • 3 dl strösocker

  • 1 dl kakao

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 2 dl mjöl

  • ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).

  2. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 21 cm diameter.

  3. Smält smör och låt det svalna.

  4. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker.

  5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda slutligen i mjölet.

  6. Häll i smeten i formen.

  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Tiden kan variera från ugn till ugn.

  8. Ta ut kladdkakan och pudra med kakao eller florsocker.

Här är fler recept på goda kladdkakor:

ARTIKELN HANDLAR OM

Kladdkaka

Recept