Bästa receptet på kladdkaka

Så lagar du den perfekta kladdkakan

Foto: Thinkstock
Kladdkaka med kakao och hallon
MAT & DRYCK

Alla älskar kladdkaka.
Dessutom är det superenkelt att baka – även för den ovane bagaren.
Här är vårt bästa recept på kladdkaka.

Kladdkaka

Tillagningstid cirka 30 minuter

6–8 bitar

  • 150 gram smält smör

  • 3 dl strösocker

  • 1 dl kakao

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 2 dl mjöl

  • ströbröd

  • Eventuellt 20 hallon till garnering

  • Lite kakao eller florsocker till garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).

  2. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 21 cm diameter.

  3. Smält smöret i en kastrull som rymmer resten av ingredienserna, låt svalna något.

  4. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker.

  5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda slutligen i mjölet.

  6. Häll i smeten i formen.

  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10–13 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Tiden kan variera från ugn till ugn. Ta ut och skaka lite försiktigt på formen så ser du hur lös den är. Den stelnar liter mer när den kallnat.

  8. Ta ut kladdkakan när den är klar, låt svalna. Pudra med kakao eller florsocker och pynta med färska hallon om du vill.

Här är fler recept på goda kladdkakor:

ARTIKELN HANDLAR OM

Kladdkaka

Recept

Efterrätt