”Det här är inte som en vanlig kladdkaka”

MAT & DRYCK

Blåbärskladdkaka med lättvispad grädde – så lyckas du

1 av 4 | Foto: Blåbärskladdkaka med smak av sommar

Har du frysen full med blåbär?

Passa på och gör en blåbärskladdkaka och servera med grädde.

– Resultatet blir jättegott – det är inte som en vanlig kladdkaka, säger matbloggaren Victoria Willén.

Foto: Victoria Willén

Har du varit ute i skogen och plockat blåbär eller köpt hem frysta blåbär från affären?

Då är det läge att att våga testa en ny sorts kladdkaka än den klassiska med choklad i.

Matbloggaren Victoria Willén har skapat ett recept på blåbärskladdkaka som gör succé bland gästerna.

– Kladdkaka överlag är ju väldigt gott enkelt. Det är smidigt att göra och går fort.

Blåbär är en favorit så jag tänkte att det här passar bra ihop, säger hon.

Vad säger du om resultatet?

– Det blev jättegott, det är inte som en vanlig kladdkaka. Det här är en somrig kladdkaka.

Här under får du Victoria Willéns recept.

■ ■ ■ Blåbärskladdkaka med smak av sommar

Du behöver:

100g smör

2 ägg

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 tsk vaniljestrakt

1/2 krm salt

1 1/2-2 dl blåbär

Smör

Kokos

Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Sätt bakplåtspapper i botten av en rund springform ca 22-24 cm, smöra och strö på kokos på kanterna.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och häll över blåbär. Tryck mer dem i smeten.

Grädda kakan ca 20-25 minuter beroende på ugn och hur kladdig du vill ha kakan.

Låt kallna, pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Recept av: Victorias provkök

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Kladdkaka