Foto: Björn Lindahl
Risotto med stora räkor

Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts

4,3 (4 röster)

En skön, krämig risotto på recept av Paolo Roberto.
Det som gör det i den här risotton är de smör- och olivoljefrästa räkorna som smaksatts med färsk timjan.
Sjukt gott, helt enkelt.

Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts

Risotto con gamberetti e insalata di fagiolini

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl arborioris, eller avorioris
  • 600 g räkor, stora, hela och skalade (upptinade djupfrysta går bra)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 gul lök, liten (finhackad)
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 0.5 g saffran
  • 1.3 l grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 25 g smör
  • 1 dl parmesanost
  • salt
  • persilja, finhackad (att strö över)
  • Sallad på haricots verts

  • 250 g haricots verts, färska eller djupfrysta
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 2 tsk citronjuice, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

avAftonbladet

Paolo Roberto

ARTIKELN HANDLAR OM

Paolos mat

Recept

Räkor

MER OM MAT & DRYCK