Nyttig chokladfrossa

MAT & DRYCK

Här är receptet på Rawfood-brownie

Foto: Ur: ”Clean Cooking: Laga mat utan gluten och mjölk” av Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Ur: ”Clean Cooking: Laga mat utan gluten och mjölk” av Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ca 12 st

Du behöver:

Brownie

4 dl valnötter

4 dl dadlar, urkärnade (400 g)

1 dl kakao

2 msk jordnötssmör

½–1 msk kokosolja

½ krm salt

½ tsk vaniljpulver

Rawfood-frosting

1 mogen avokado

¼ tsk vaniljpulver

½ dl flytande honung

1 msk kokosolja

½ dl kakao

2 tsk kakaonibs

Gör så här:

1. Mixa valnötterna tills de är grovhackade. Tillsätt övriga ingredienser och mixa hastigt ihop allt.

2. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, cirka 14 × 20 centimeter. Låt stå i frysen medan du gör frostingen.

3. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mixa den till en

slät massa tillsammans med alla ingredienser utom kakaonibsen. Bred massan över kakan, strö

över kakaonibsen och ställ tillbaka i frysen eller i kylen tills frostingen har stelnat. Skär i bitar och servera!

Elisabeth Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept