Saftiga lussekatter – här är bästa recepten

3,6 (111 röster)

Ljuvliga lussekatter med kesella. Här är receptet du behöver för ett riktigt lyckat lussebak.

3 tips för godaste lussebullarna

  1. Lägg saffranet i blöt så kommer smakerna fram ordentligt. Lite cognac med socker i är bästa lösningen.

  2. Ta fram smör, ägg och mjölk så det blir rumsvarmt. Då blandar sig alla ingredienser på ett bättre sätt och det blir lättare att knåda degen och bullarna blir saftigare.

  3. Torkade russin drar åt sig fukt från degen, lägg dem i vatten kvällen innan baket så får bullarna behålla sin saftighet.

Portioner: 1 portion ger ca 25 bullar

Lussekatter med kesella

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2.5 dl mellanmjölk
  • 0.5 paket jäst
  • 0.5 paket saffran
  • 1 tsk kardemumma
  • 0.5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl kesella
  • 8 dl vetemjöl, eventuellt något mer
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl russin

Gör så här

avAftonbladet

1 av 2 | Foto: TT
Plåten full av lussekatter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2019

Recept

Jul

Bakning

Julbak

LÄS OCKSÅ