Grillad lammrostbiff - ett härligt sommarrecept som gör sig bäst på grillen, men som går att köra klart i ugn.

Foto: Frida Wismar

Grillad lammrostbiff

3,3 (6 röster)

Grillrecept

Lamm är verkligen en höjdare på grillen, och kan varieras i oändlighet. Här kör vi lammet med en bönsallad, pistou och grillat surdegsbröd. Pistou brukar kallas för Frankrikes svar på pesto. Den kan göras på många olika sätt, men här görs den slät och krämig. Det här är ett härligt sommarrecept som gör sig bäst på grillen, men som går att köra klart i ugn. Enkla, rena smaker där lamm och vitlök står i centrum.

Grillad lammrostbiff med pistou, bönor, tapenad och surdegsbröd

  • Ingredienser

  • 800 g lammrostbiff, -racks eller -filé
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 kvist timjan färsk
  • 1 dl rapsolja, till marinad
  • salt och peppar
  • Pistou:

  • tomat, tärnad
  • 100 g spenat
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 stänk sherryvinäger, eventuellt
  • flingsalt
  • peppar
  • Tapenade

  • 220 g oliver svarta utan kärna, avrunna
  • 6 sardellfiléer, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Bönsallad

  • 200 g haricot verts
  • 100 g vaxbönor, eller liknande
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 100 g chèvre
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • Tillbehör

  • surdeg
  • rapsolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Sveriges mästerkock 2018: Här är mina franska favoriter

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Sveriges mästerkock

Huvudrätter

Fransk mat

Kötträtter

MER OM GODARE

Bästa tipsen för grillat kött

Köfte – kryddiga spett av färs

30 min

Grilla fyllda portobellosvampar i sommar – här hittar du receptet

30 min