Paté à choux med portobello-fyllning
Paté à choux med portobello-fyllning

Paté à choux med smörig portobello-fyllning

4,5 (2 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

Paté à choux med smörig portobello-fyllning – en lyxig svampmacka gjord på smörig deg. En fyllning där smöret lyfter smakerna av portobellosvamp, dragon och silverlök. Serveras med en kräm på forumvinäger och agar-agar.

Paté à choux – med vinägerkräm och smörig portobello-fyllning

  • Ingredienser

  • 60 g mjölk
  • 60 g vatten
  • 50 g smör
  • 80 g mjöl
  • 2 g salt
  • 2 g socker
  • 125 g ägg
  • Fyllning

  • 1 dl forumvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 5 g agar agar
  • 4 portabellosvamp, eller stora champinjoner
  • 100 g smör
  • 2 silverlök, skalad och skivad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk dragon, färsk, hackad
  • riven parmesanost
  • 1 nypa salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Recept

Svamprecept

Vegetarisk mat

Tillbehör mat

Fransk mat

MER OM GODARE

Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept

Kronärtskocka med krämig smörsås

1 h 30 min

Kall gurksoppa med dill och pistage

25 min

Pan bagnat

15 min

Avokado med räkor och löjrom

20 min

Halloumivåffla – snabbaste förrätten

10 min

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

1 h

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Kardemummabullar – bagarens favorit

”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Gräddbullar – fluffiga drömmar

1 h 30 min

Eivors oemotståndliga bullar

Ladda för kanelbullens dag

Tårtdrömmar!

Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns

Veganskt julfika med Mattias Kristiansson

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

2 h

Äggmuffins med olika fyllningar

20 min

Bakad potatis med läckra fyllningar

1 h

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min

Smörad spetskålsbuljong med friterad brysselkål

2 h