Paté à choux med smörig portobello-fyllning
Paté à choux med smörig portobello-fyllning – en lyxig svampmacka gjord på smörig deg. En fyllning där smöret lyfter smakerna av portobellosvamp, dragon och silverlök. Serveras med en kräm på forumvinäger och agar-agar.
Paté à choux – med vinägerkräm och smörig portobello-fyllning
Ingredienser
- 60 g mjölk
- 60 g vatten
- 50 g smör
- 80 g mjöl
- 2 g salt
- 2 g socker
- 125 g ägg
Fyllning
- 1 dl forumvinäger
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 5 g agar agar
- 4 portabellosvamp, eller stora champinjoner
- 100 g smör
- 2 silverlök, skalad och skivad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk dragon, färsk, hackad
- riven parmesanost
- 1 nypa salt
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept
Kronärtskocka med krämig smörsås





1 h 30 min
Kall gurksoppa med dill och pistage





25 min
Pan bagnat





15 min
Avokado med räkor och löjrom





20 min
Halloumivåffla – snabbaste förrätten





10 min
Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs





1 h
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Kardemummabullar – bagarens favorit






”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Gräddbullar – fluffiga drömmar





1 h 30 min
Eivors oemotståndliga bullar
Ladda för kanelbullens dag
Tårtdrömmar!
Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette
Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda





2 h
Äggmuffins med olika fyllningar





20 min
Bakad potatis med läckra fyllningar





1 h
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min
Smörad spetskålsbuljong med friterad brysselkål





2 h