Foto: Susanna Blåvarg
Paté à choux med portobello-fyllning

Paté à choux med smörig portobello-fyllning

5 (1 röst)

Paté à choux med smörig portobello-fyllning – en lyxig svampmacka gjord på smörig deg. En fyllning där smöret lyfter smakerna av portobellosvamp, dragon och silverlök. Serveras med en kräm på forumvinäger och agar-agar.

Paté à choux – med vinägerkräm och smörig portobello-fyllning

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 60 g mjölk
  • 60 g vatten
  • 50 g smör
  • 80 g mjöl
  • 2 g salt
  • 2 g socker
  • 125 g ägg
  • Fyllning

  • 1 dl forumvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 5 g agar agar
  • 4 portabellosvamp, eller stora champinjoner
  • 100 g smör
  • 2 silverlök, skalad och skivad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk dragon, färsk, hackad
  • riven parmesanost
  • 1 nypa salt

Gör så här

avNina Kindbro