Ananas libre
Festlig och god efterrätt till middagsmenyn. Du steker ananasbitar i smör och socker och blandar med rom och cola. Serveras bäst med glass eller vispgrädde.
Ananas libre
Ingredienser
- 1 ananas
- 2 msk smör
- 1 msk farinsocker, eller vanligt socker
- 4 cl mörk rom
- 0.5 dl cola
- 1 citron
- vaniljglass, eller vispgrädde
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lingonpannacotta





1 h
Efterrätter du fixar på ett kick
Lingon, vaniljglass och kolasås – en underbar kombo





25 min
Rabarberkompott – snabbt och gott





15 min
Fruktsallad med mangosorbet





45 min
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd





3 h 20 min
Nutellapizza med banan





15 min
Piña Colada-paj





50 min
En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad





25 min
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Vattenmelon med saltlaktrits
Får jag inte dessert blir jag arg!
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar





45 min
Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag





1 h
En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept





10 min
Småländsk ostkaka – en perfekt efterrätt





1 h
Rabarberpaj med marängtäcke





1 h 25 min
Hallonparfait med lakritsglaze





45 min
Kryddkokta päron, müsli och pannacotta





45 min
Crêpes med chokladfyllning





40 min