Färskost
Färskost

Färskost – superenkelt och gott

4,3 (34 röster)

Tilltugg och snacks

Färskost – så enkelt som det är att göra egen färskost så är det konstigt att inte alla gör det. Det blir otroligt gott och kryddningen styr du helt efter egen smak.

1 portion blir en sats, cirka 7 dl färdig ost. Tänk på att den ska rinna av under natten också.

  • Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • Förslag på smaksättning

  • soltorkade tomater och rosmarin
  • hackad gräslök, finrivet citronskal
  • pressad vitlök och finhackad basilika
  • pepparrot och gräslök

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Kantarellbruschetta med parmesan

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Svenska recept

Tillbehör mat

Frukostrecept

MER OM GODARE

Äggpiroger med ost

25 min

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Kantarellmacka – äkta vardagslyx

20 min

Picklade kantareller

20 min

Blomkålspopcorn

40 min

Majsdipp med ost

20 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Gröna bönor, sesamfrön, chiliflakes & gräddfil

10 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Sötpotatishummus – krämig och god

25 min

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min

Bönröra av edamamebönor

10 min