Krispiga, perfekt poppade popcorn.
Krispiga, perfekt poppade popcorn.

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

3,5 (40 röster)

Tilltugg och snacks

Popcorn – microvågspopcorn eller maskinpoppade popcorn i all ära men allra godast är ändå de som poppas i kastrull. Här är fem smarta tips på hur de blir så där perfekt frasiga.

5 knep som gör kastrullpoppade popcorn helt perfekta:

  • Använd både smör och rapsolja. Oljan ger krispigheten och smöret smaken.
  • Poppa på medelhög värme, cirka 75 procent av maxvärmen på spisen.
  • Provpoppa 4–5 popcorn innan du häller i resten. Häll inte i mer än att botten täcks. Slå av värmen när det börjar poppa. Oljans värme är tillräcklig för att poppa klart och risken för brända popcorn minskar.
  • För att undvika kondens från locket kan du ta bort det när ungefär hälften är färdigpoppat, då blir inte popcornen fuktiga och mjuka. Och skulle något popcorn passa på att rymma är det inte hela världen.
  • När poppandet avtar och det är cirka 2–3 sekunder mellan varje pop kan du ta kastrullen från plattan. Salta som du tycker och njut av krispiga, nypoppade popcorn.

Popcorn i kastrull

  • Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 dl majskorn, torkade

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

MER OM GODARE

Drip cake med choklad, saltkola och vanilj

Missen många gör när de grillar lax

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Så steker du extra god kyckling

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

Belugabolognese

Virala knepet: Så ska du hälla upp olja

Pad thai med tempeh – gott och glutenfritt

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Kryddstekt blomkål

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Biff Rydberg med senapskräm

40 min

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Saltgurka – så lägger du in den själv

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Gröna bönor, sesamfrön, chiliflakes & gräddfil

10 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min