Krispiga, perfekt poppade popcorn.
Foto: Thinkstock
Krispiga, perfekt poppade popcorn.

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

3,5 (17 röster)

Popcorn – microvågspopcorn eller maskinpoppade popcorn i all ära men allra godast är ändå de som poppas i kastrull. Här är fem smarta tips på hur de blir så där perfekt frasiga.

5 knep som gör kastrullpoppade popcorn helt perfekta:

  • Använd både smör och rapsolja. Oljan ger krispigheten och smöret smaken.

  • Poppa på medelhög värme, cirka 75 procent av maxvärmen på spisen.

  • Provpoppa 4–5 popcorn innan du häller i resten. Häll inte i mer än att botten täcks. Slå av värmen när det börjar poppa. Oljans värme är tillräcklig för att poppa klart och risken för brända popcorn minskar.

  • För att undvika kondens från locket kan du ta bort det när ungefär hälften är färdigpoppat, då blir inte popcornen fuktiga och mjuka. Och skulle något popcorn passa på att rymma är det inte hela världen.

  • När poppandet avtar och det är cirka 2–3 sekunder mellan varje pop kan du ta kastrullen från plattan. Salta som du tycker och njut av krispiga, nypoppade popcorn.

Popcorn i kastrull

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 dl majskorn, torkade

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN