Så griljerar du skinkan – kockens enkla tips

3,6 (283 röster)

Recept

Griljera julskinka – gör som proffsen och du får en skinka med härlig smak och krispig griljering. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips.

Griljera skinka

  • Ingredienser

  • 1 julskinka
  • 1.5 dl senap
  • 2 msk honung
  • 2 äggulor
  • 4 msk pepparrot, riven
  • 0.7 dl panko ströbröd

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Mattias Larsson – kock

Jul

Julmat

MER OM GODARE

Klassiska julbordet – här är allt du behöver

2 h

Griljerad rotselleri

2 h 20 min

Så fixar du det vegetariska julbordet

Laga helgrön helgmat i år

Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg

10 min

Här är matsmarta recept till julbordet

Läckra lunchmackan med sparris och ägg

15 min

Så hittar du en klimatsmart julskinka

Bakad potatis med läckra fyllningar

1 h

Ägg Benedict – lyxig frukost

30 min

Wraps med läcker fyllning

25 min

Spaghettiomelett med skinka

30 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Frozen Strawberry Daiquiri– svalkande god

10 min

Fylld gratinerad potatis

1 h 15 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

45 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Choco almond de luxe

45 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Så tar du vara på resterna – goda recept

Fläder och citron sätter smak på svalkande sommardryck

10 min

Bästa tipsen för sommarlunch och picknick

Så är den nya Östermalmshallen

Scandwich – mättande mackor i Stockholm