Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter
Bjud på festlig 3-rätters meny med italienska smaker signerad Paolo Roberto. Bresaolaknyten till förrätt och sharonfruktsåsen till efterrätt kan du göra i förväg. Hummern med spagetti lagar du precis innan gästerna kommer.
Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter
Ingredienser
- 150 g bresaola, (se till att få mjuka formbara skivor) eller prosciutto crudo (lufttorkad italiensk skinka)
- 150 g färsk spenat, eller rucola
- 2 dl basilikablad
- 50 g pinjenötter
- 3 msk majonnäs
- olivolja
- salt och svartpeppar
- hushållssnöre, eventuellt
- purjolök, i tunna strimlor eller gräslöksstrån
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Glass med sharonfruktsås





30 min
Spaghetti med hummer och körsbärstomater





1 h
Så delar du på hummern som ett proffs
Hummerpremiär – fisket drar i gång för säsongen
WWF: Därför ska du låta bli amerikansk hummer
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Öppen hummerlasagne





1 h
Lättlagad lyx för två
Rosa rätter på Alla hjärtans dag
Vinexperten väljer fem goda pinot noir
Bästa knepen för att lyckas med räkor

Vanligaste missarna med matlådan
Experten: Så väljer du bästa bubblet till nyår
Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”
Maten som ökar dina chanser att ”få till det”
Här är alla finalister i Årets kock 2021

Så ser det ut i ditt kylskåp om 20 år

Köp rätt kökskniv – så håller den längre

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips
