Bresaolaknyten
Bresaolaknyten

Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter

3,1 (45 röster)

Italiensk mat

Bjud på festlig 3-rätters meny med italienska smaker signerad Paolo Roberto. Bresaolaknyten till förrätt och sharonfruktsåsen till efterrätt kan du göra i förväg. Hummern med spagetti lagar du precis innan gästerna kommer.

Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter

  • Ingredienser

  • 150 g bresaola, (se till att få mjuka formbara skivor) eller prosciutto crudo (lufttorkad italiensk skinka)
  • 150 g färsk spenat, eller rucola
  • 2 dl basilikablad
  • 50 g pinjenötter
  • 3 msk majonnäs
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • hushållssnöre, eventuellt
  • purjolök, i tunna strimlor eller gräslöksstrån

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Spaghetti med hummer och körsbärstomater
Glass med sharonfruktsås

LÄS VIDARE

Hummer med spaghetti och körsbärstomater

ÄMNEN I ARTIKELN

Italiensk mat

Recept

Förrätt

Högtider

MER OM GODARE

Glass med sharonfruktsås

30 min

Spaghetti med hummer och körsbärstomater

1 h

Så delar du på hummern som ett proffs

Hummerpremiär – fisket drar i gång för säsongen

WWF: Därför ska du låta bli amerikansk hummer

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Öppen hummerlasagne

1 h

Lättlagad lyx för två

Rosa rätter på Alla hjärtans dag

Vinexperten väljer fem goda pinot noir

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Vanligaste missarna med matlådan

Experten: Så väljer du bästa bubblet till nyår

Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”

Maten som ökar dina chanser att ”få till det”

Här är alla finalister i Årets kock 2021

Så ser det ut i ditt kylskåp om 20 år

Köp rätt kökskniv – så håller den längre

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Här är sommelierens godaste drycker till jul och nyår

Kockarnas knep för att laga smartare mat

Så tar du vara på resterna – goda recept

Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester