Per Morberg bjuder på enkel, genuin och vällagad mat

Av: 

Nina Kindbro

Okonstlat och enkelt i Per Morbergs nya kokbok.

Foto: Martin Löf, Erik Olsson

Per Morberg

I nya kokboken Morbergs Bakfick möts det svenska och det franska köket – Moules frites, rostbiff med potatissallad och klassisk fransk clafoutis. Här bjuder Per Morberg på vällagad, enkel och rak mat, precis som det ska vara.

– Enkel, okonstlad, genuin. Sådan är maten på de matställen jag gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet, puben – och köket hemma på Tullgarn, säger Per Morberg.

I sin nya kokbok Morberg Bakfickan har han samlat en mängd recept från de där ställena som serverar klassisk god mat.

– Allt är lätt att laga och kan avnjutas i ensam ro eller med trivsamt stimmigt sällskap, precis som det ska vara på en riktigt bra bakficka, säger Per Morberg.

Här bjuds på fem goda recept ur hans nya kokbok.

Moules frites

Foto: Erik Olsson

Blomkålssoppa med goda tillbehör.

Foto: Erik Olsson

Rostbiff med potatissallad

Foto: Erik Olsson

Zucchiniplättar med rökt lax.

Foto: Erik Olsson

Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.

Foto: Erik Olsson

Per Morberg bjuder på lättlagat och genuint.

Foto: Martin Löf

Recept ur boken Morberg Backfickan (Bonnier fakta)

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör din egen pizza på grillen i år! Skaffa en smart pizzaspade från Cervera

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Moules frites

ÄMNEN I ARTIKELN

Per Morberg

Mat

MER OM GODARE

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

1 h

Moules frites – belgarnas favoriträtt

1 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen