Lasagne på grov viltfärs.
Foto: Magnus Skoglöf
Lasagne på grov viltfärs.

Lasagne på grov viltfärs

5 (1 röst)

En smakrik lasagne är aldrig fel! Med grovmalen viltfärs får rätten mer karaktär och struktur.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Lasagne på grov viltfärs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g viltfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 burk krossade tomater, à 400 g
  • 1 morot, riven
  • 1 palsternacka, riven
  • 1 zucchini, riven
  • 3 msk oregano
  • 1.5 dl chilisås
  • salt och svartpeppar
  • tabasco
  • Béchamelsås

  • 2 g smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Montering

  • lasagneplattor, till 3 lager
  • 1 paprika, skivad
  • 2 dl riven ost, till exempel parmesan eller herrgård
  • olivolja

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK