Lasagne på grov viltfärs
En smakrik lasagne är aldrig fel! Med grovmalen viltfärs får rätten mer karaktär och struktur.
Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic).
Lasagne på grov viltfärs
Ingredienser
- 600 g viltfärs
- 2 msk olivolja
- 1 schalottenlök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 burk krossade tomater, à 400 g
- 1 morot, riven
- 1 palsternacka, riven
- 1 zucchini, riven
- 3 msk oregano
- 1.5 dl chilisås
- salt och svartpeppar
- tabasco
Béchamelsås
- 2 g smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- salt och svartpeppar
Montering
- lasagneplattor, till 3 lager
- 1 paprika, skivad
- 2 dl riven ost, till exempel parmesan eller herrgård
- olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Kålsoppa med persiljefrikadeller





1 h 30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan





1 h

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min

Nio matlådor som förgyller din vardag

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor

Lättlagade menyer för festliga middagar

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Så smarta och goda är matkassarna

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Köp rätt kökskniv – så håller den längre

Prylsvinn – lika dumt som matsvinn
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar

Falsk bouillabaisse





45 min

Kryddig viltkorv





2 h

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Broccolipaj med ädelost





1 h 30 min