Foto: Gunnar Bergkrantz
Fettuccine med tomatsås

Fettuccine med tomatsås

4,5 (2 röster)

Pasta, tomat och ost är en oslagbar kombination. I sällskap med rostade frön blir det ännu bättre. Gör gärna en större sats av tomatsåsen när du ändå är igång. Den håller
i flera dagar i kylen och går även utmärkt att frysa, eller använda till pizzan.

Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".

Fettuccine med tomatsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 gul lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • 400 g konserverade tomater
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 1 tsk socker
  • havsalt
  • svartpeppar
  • Pasta

  • 400 g fettuccine
  • Tillbehör

  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl parmesan, i bit

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM