Kolgrillad hjärtsallad – recept av finalisten Jonas Lagerström i Årets Kock 2019

Foto: Årets kock/Press

Kolgrillad hjärtsallad

4,4 (7 röster)

Middagstips

Kolgrillad hjärtsallad – här är Jonas Lagerströms, finalist i Årets Kock 2019, recept på kolgrillad hjärtsallad, perfekt för en grillmiddag. – När man pratar om grillat pratar man ofta om kött, men det går att göra andra saker på grillen. Våga slänga på lite grönsaker och prova lite annat. Det är en inspirationsrätt inför sommaren för dem som nu tar fram sina grillar, säger Jonas Lagerström.

Kolgrillad hjärtsallad

  • Ingredienser

  • 8 hela hjärtsallad
  • dl havssalt
  • 150 g hasselnötter
  • 50 g smör
  • 300 g parmesanost
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 msk olivolja
  • tsk flingsalt

Gör så här

Av: 

Gustaf Larsson

LÄS VIDARE

Årets kock-finalisten: Så grillar du bäst grönsaker

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Vegetarisk mat

Årets kock

Recept

Grillning

Svenska recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Årets kock-finalisten: Så grillar du bäst grönsaker i sommar

Så lagar du fisk – som en stjärnkock

30 min

Årets kock: Bästa bilderna från finaldramat