Skaldjurssallad med chili och citron
På italienskt vis kryddas skaldjurssalladen med vitlök, chili, citron och oregano. Perfekta receptet för en härlig, romantisk middag. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.
Skaldjurssallad
Ingredienser
- 2 påsar fryst skaldjursmix, à 350 g
- 2 vitlöksklyftor
- 1 fänkål, liten
- 500 g tomater
- 2 röda chilifrukter
- 2 msk olivolja
Dressing
- 2 citroner, finrivet skal
- 2 msk pressad citronsaft
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 dl persilja, finhackad
- 0.5 dl oregano, finhackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat





40 min
Örtsallad från medelhavet





1 h 30 min
Morotssallad





30 min
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Fava med karamelliserad lök och kapris





1 h
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Marinerad paprika





55 min
Frittata med rucola





55 min
Tzatziki – klassiskt recept





40 min
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost





1 h 30 min
Souvlaki med kyckling





45 min
Yoghurtdessert med nötter och bär





20 min
Bästa halloumiburgaren





30 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm





1 h
Små spenatpajer





1 h
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min
Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi





40 min