Cheesecaketårta med vit choklad och hallon
Spritsa smörkräm som rosor på den här ljuvliga cheesecaken och toppa med färska hallon och sikta över lite florsocker, vilket proffsbak! Recept ur Lena Söderströms nya kokbok ”Cheesecakes och kladdkakor”.
- Tänk på att tårtan ska frysas över natten innan servering.
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad
Ingredienser
- 290 g maryland original cookies, eller 2 förpackningar
- 100 g smör, smält
Fyllning
- 500 g hallon, färska eller frysta
- vispgrädde
- 150 g vita chokladknappar, eller hackad vit choklad
- 700 g cream cheese
- 2 dl florsocker
- 5 blad gelatin, samt kallt vatten
- 1 msk citronsaft, färskpressad
Till garnering
- 200 g cream cheese
- 1 dl florsocker, och ca 1 msk att sikta över tårtan
- 50 g smör, rumsvarmt
- 125 g hallon, färska
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Lättfryst passionsfruktscheesecake





30 min
Hallongrottor med choklad





45 min
Hallonmuffins med vit choklad





30 min
Filip Poons goda cheesecake





25 min
Brownies – enkelt att baka och gott till fikat





40 min
Läckra kladdkakor och cheesecakes
Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake





45 min
Cheesecake med smak av strawberry mojito





30 min
Baklava cheesecake med filodeg





Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri





30 min
Jordgubbscheesecake





40 min
Äppelcheesecake med tre goda smaker





1 h
Baka med äpplen – fem fantastiska recept
Baka utan ugn med Camilla Hamid
Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär





45 min
Muffins – enkelt och snabbt recept





40 min
Hallonpaj med mandel





40 min
Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden





1 h 30 min
Drömgoda chokladrutor med hallon





35 min
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Chokladfudgepaj med färska hallon





15 min