Stekskolan

PRESENTERAS AV

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

avAftonbladet

– Nu ska jag visa hur du kan göra den godaste äggröran, säger kocken Mattias Larsson i programserien ”Stekskolan”.

Till äggröran serverar han lite smörstekt bröd, knaperstekt bacon, tomat och riven västerbottenost – det blir en supergod brunchmacka.

– Jag berättar också om tricket hur man får äggröran att hålla sig krämig under hela brunchbjudningen.

Toast med äggröra, knaperstekt bacon, riven västerbottenost, tomat och basilika

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 12 skivor bacon

  • 4 skivor toastbröd

  • 50 g västerbottensost

  • 100 g cocktailtomater

  • smör och salt

Äggröra:

  • 6 stora ägg

  • 0,5 dl vispgrädde

  • smör och salt

Till servering:

  • basilika

Gör så här:

  1. Stek baconskivorna i en torr stekpanna på medelhög temperatur ca 2-3 minuter på varje sida tills de är knaperstekta.

  2. Stek brödskivorna på medelhög temperatur i rikligt med smör till en fin rostad yta.

  3. Dela tomaterna och riv osten.

  4. Lättvispa äggen och blanda ner grädden. Smaka av äggsmeten med lite salt.

  5. Lägg en smörklick i stekpannan och värm den till medeltemperatur. Häll ner äggsmeten och rör runt hela tiden tills du har en krämig äggröra.

  6. Lägg upp äggröran på bröden, strö över osten och toppa med baconet. Fördela på tomaterna och plocka över lite färsk basilika.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stekskolan

Recept

Brunch

LÄS OCKSÅ