
Johansson, Gustav
Vegansk husmanskost
289,00 kr
Läs mer
Bloggaren Gustav ”Jävligt gott” Johansson har veganiserat ett antal julrätter i sin kokbok ”Vegansk husmanskost”.
– Jag vill ge folk alternativ till klassiska rätter och naturligtvis även under julen. Det är inget fel på traditionen med julbord – bara en del av råvarorna. Jag vill verkligen inte bråka med julbordet, bara med köttet.
”Det ska vara traditionellt. Jag vill ha köttbullar och de ska vara små, knaperstekta och fyllda med kryddpeppar. Rödbetssallad och någon griljerad grej ska också vara med.”
”Den indiska maten med kryddor som ingefära, kanel och kardemumma ligger inte jättelångt från de klassiska julsmakerna. Jag gör en saffranscurry som blir väldigt god och passar fint med resten av maten på julbordet. Jag har i kokosmjölk och så tofu – men det kan man variera. Annorlunda men väldigt juligt.”
”Jag växte upp med en del sådant. Pappa ville ha dopp i grytan och sylta. Men nu har vi skalat bort det där som knappt någon äter och har zoomat in på de goda grejorna. Fast – i och för sig – den griljerade rotsellerin har jag nog med mest för syns skull. Den blir inte så värst lik julskinka i smaken.”
Johansson, Gustav
Vegansk husmanskost
289,00 kr
Läs mer
2 h 20 min
25 min
1 h
1 h 15 min
1 h 20 min
2 h