PRESENTERAS AV

Picklade körsbärstomater

Foto: Ulf Huett
Picklade körsbärstomater

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Picklade körsbärstomater – ett bra grundrecept som funkar till det mesta. Variera smak och styrka med hur mycket och vilken chilifrukt du väljer. Recept ur kokboken Grilla mer av Per Ehrlund.

Picklade körsbärstomater

Antal: 2 burkar à 5 dl Tid: 30 minuter + 2 dygn i kylen

Ingredienser:

  • 1 liter körsbärstomater 

  • 2 dillkvistar

  • 4 skalade och delade vitlöksklyftor

  • 1 tsk senapsfrön

Lag:

  • 5 dl äppelcidervinäger

  • 5 dl vatten

  • 0,5 dl salt

  • 0,5 dl strösocker

  • 0,5 tsk chiliflakes

  • zest från 1 ekologisk citron

  • 10 svartpepparkorn

Gör så här:

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen. Låt sjuda någon minut. Låt svalna.

  2. Stick hål på tomaterna med en tand- petare eller dylikt, viktigt att det blir minst två hål i varje tomat. Bryt sönder dillkvistarna.

  3. Fördela tomater, dillkvistar, vitlöksklyftor och senapsfrön i väl rengjorda burkar.

  4. Fyll upp burkarna med den kalla lagen. Sätt på locket. Förvaras i kylskåp. Öppnas tidigast efter två dygn.

ARTIKELN HANDLAR OM