Foto: Ulf Huett
Picklade körsbärstomater

Picklade körsbärstomater

5 (2 röster)

Picklade körsbärstomater – ett bra grundrecept som funkar till det mesta. Variera smak och styrka med hur mycket och vilken chilifrukt du väljer. Recept ur kokboken Grilla mer av Per Ehrlund. En portion motsvarar två burkar à 5 dl.

Picklade körsbärstomater

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 l körsbärstomater
  • 2 dillkvistar
  • 4 vitlöksklyftor, skalade och delade
  • 1 tsk senapsfrön
  • Lag

  • 5 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • zest från 1 ekologisk citron
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM