Pepparkaka med ädelostkräm
Enkelt juligt tilltugg: ”En behändig ostservering. Ibland toppar jag också med ett par lingon”, säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.
Tid tillkommer för degen att vila i kylen över natten.
Pepparkaka med ädelostkräm
Pepparkaksdeg:
- 100 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 3 dl ljus sirap
- 2 tsk ingefära, malen
- 1 msk kanel
- 2 tsk nejlikor
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bikarbonat
- 1.5 dl vatten
- 5 dl vetemjöl
Ädelostkräm:
- 200 g ädelost
- 0.75 dl grädde
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Pepparkakstaco – goda till glöggminglet





30 min
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön





30 min
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple





40 min
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik
Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom





35 min
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt





20 min
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär





1 h 5 min
Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel





10 min
Årets julskinka kan bli rekorddyr
Årets kock-vinnarens favoritgodis





20 min
Mjuk pepparkaka med saffransfärskost





1 h 5 min
Skånsk mjuk pepparkaka med ost





35 min
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm





1 h 20 min
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Kladdkaka x3 av Food Pharmacy





45 min