Torskrygg med rostad brysselkål.
Torskrygg med rostad brysselkål.

Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Till mager fisk eller kött passar det extra bra att ha nötter och frön som topping för att balansera upp fettet, tillföra mer näring och få mer mättnad.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

  • Ingredienser

  • 400 g brysselkål
  • 600 g rödbeta, eller andra rotfrukter
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 500 g torskrygg
  • Sallad

  • 100 g grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 80 g hasselnötter
  • 200 g rödkål
  • 1 granatäpple
  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Elisa Amorelli

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken ”Eat Clean” till bra pris hos Adlibris här!

Adlibris

LÄS VIDARE

Matexperten från ”Biggest Loser”: Så ska du äta

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

MER OM GODARE

Pulled chicken

1 h

Glutenfria frukostfrallor

1 h 30 min

Världens enklaste jordgubbsglass

10 min

 Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

1 h

”Eat clean” – både hälsosamt och klimatsmart

Tänk om, tänk nytt

Vegansk kladdkaka med päron

45 min

Veganska vaniljhjärtan

45 min

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

20 min

Kålpudding med sojafärs

45 min

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.

20 min

Vegansk citronmarängpaj

1 h 20 min

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta

2 h

Vit chokladgratinerad ananas

30 min

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

1 h 15 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Malin Mendels indiska mat

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Krämig pasta med ädelost

30 min