Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.
Foto: Rebecca Brage
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

Bli först med att rösta!

Mörk och sammetslen kräm med söta körsbär och lyxig mandelkaka. Perfekt som dessert eller lyxig eftermiddagsfika.

1 portion i receptet blir cirka 20 bitar.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Cremeux

  • 250 g vispgrädde
  • 250 g mjölk, 3%
  • 100 g äggula
  • 50 g strösocker
  • 380 g mörk choklad, gärna valrhona guanaja 70%
  • Portvinskokta körsbär

  • 400 g körsbär, hela urkärnade
  • 100 g portvin
  • 40 g cassonade, råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 0.7 tonkaböna
  • Mandelkaka

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör , rumstempererat eller brynt om du föredrar det
  • 3 ägg
  • 0.8 dl mandelmjöl
  • 1 nypa salt

Gör så här

Av: Jon Hansson

Foto: Rebecca Brage

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK