Mandelkaka med portvinskokta körsbär
Bjud på mörk och sammetslen kräm med söta körsbär och lyxig mandelkaka. Skär kakan i bitar, spritsa på chokladcremeuxen och toppa med körsbär. Perfekt som dessert eller lyxig eftermiddagsfika.
1 portion i receptet blir cirka 20 bitar.
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
Cremeux
- 250 g vispgrädde
- 250 g mjölk, 3%
- 100 g äggula
- 50 g strösocker
- 380 g mörk choklad, gärna valrhona guanaja 70%
Portvinskokta körsbär
- 400 g körsbär, hela urkärnade
- 100 g portvin
- 40 g cassonade, råsocker
- 2 stjärnanis
- 0.66 tonkaböna
Mandelkaka
- 300 g mandelmassa
- 150 g smör , rumstempererat eller brynt om du föredrar det
- 3 ägg
- 0.75 dl mandelmjöl
- 1 nypa salt
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Macarons på ett enklare sätt





1 h
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt
Körsbärsdrinkar: Sommarens godaste recept
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Körsbärssour med Amaretto





5 min
Öppen hummerlasagne





1 h
Cherry sherry iced tea





1 h
Skördetider – här är bären vi vill frossa i
Fransk körsbärspudding





1 h
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Kommersiell text, innehåller annonslänkar

