Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.

Mandelkaka med portvinskokta körsbär

4 (1 röst)

Recept

Bjud på mörk och sammetslen kräm med söta körsbär och lyxig mandelkaka. Skär kakan i bitar, spritsa på chokladcremeuxen och toppa med körsbär. Perfekt som dessert eller lyxig eftermiddagsfika.

1 portion i receptet blir cirka 20 bitar.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

  • Cremeux

  • 250 g vispgrädde
  • 250 g mjölk, 3%
  • 100 g äggula
  • 50 g strösocker
  • 380 g mörk choklad, gärna valrhona guanaja 70%
  • Portvinskokta körsbär

  • 400 g körsbär, hela urkärnade
  • 100 g portvin
  • 40 g cassonade, råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 0.66 tonkaböna
  • Mandelkaka

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör , rumstempererat eller brynt om du föredrar det
  • 3 ägg
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 nypa salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Mandelkaka med portvinskokta körsbär

LÄS VIDARE

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Macarons på ett enklare sätt

1 h

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Körsbärsdrinkar: Sommarens godaste recept

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Körsbärssour med Amaretto

5 min

Öppen hummerlasagne

1 h

Cherry sherry iced tea

1 h

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Fransk körsbärspudding

1 h

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Allt du behöver ha till hemmabaren

Så smakar kändisvinerna på Systembolaget

Årets Beaujolais Nouveau: ”Ett riktigt pangvin”

Här är årets hetaste öltrender

Det här äter presidentkandidaterna

5 röda viner perfekta till grillkvällen

Experten: Det här är maten som höjer din sexlust

Vad är en suröl?

Nu lanseras öl med smak av punschrulle

Expertens spaning – fem hetaste vintrenderna 2022

Experterna: Det är för- och nackdelarna med e-handel

”Vin är inte alls så svårt som det låter”

Här är sommelierens godaste drycker till jul och nyår