Luftigt, knaprig skorpa och lite seg, så ska en riktig ciabatta vara.
Luftigt, knaprig skorpa och lite seg, så ska en riktig ciabatta vara.

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3,5 (135 röster)

Bakrecept

Ciabatta – baka det goda italienska brödet själv. Hård skorpa och mjukt fint innanmäte. Servera med parmaskinka, rucola, avokado och tomater. Toppa med balsamicovinäger och rostade pinjenötter.

Ciabatta

  • Ingredienser

  • 25 g jäst, för matbröd
  • 5 dl vatten, knappt fingervarmt
  • 12 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 msk strösocker
  • Till utbakning

  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Matbröd

Nylén, Fredrik

Matbröd

169,00 kr199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

10-minutersfrallor – nybakat på nolltid

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Valnötsbröd

1 h 40 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Kolakakor med strössel

30 min

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Churros – godisgrisens favoriter

30 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Ladda för kanelbullens dag

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Så fixar du snabbaste superfikan

Så lyckas du med långjäst bröd

Snabba tunnbröd

45 min

Chokladsnittar – smälter i munnen

30 min

Prinsessbakelser

2 h