Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Lamminnerfilé med krämiga gröna ärtor och timjan.

Lammfilé med timjan och gröna ärtor

Bli först med att rösta!

Bjud på en enkel och underbart god rätt med lamm och gröna ärtor i påsk.
Recept ur Jessica Frejs bok ”Fest på 30 min”

Lammfilé med timjan och gröna ärtor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lamminnerfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g frysta ärtor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 150 g parmesanost, eller annan smakrik vällagrad ost
  • 20 körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 40 g smör, att steka i
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl vitt vin, eller mousserande vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Påskmat

Recept