Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej
Bakad rotselleri – så gott! Här är en rätt som passar alla – vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta och alla andra som gillar riktigt goda smårätter. Perfekt plockmat eller bufférätt.
Bakad rotselleri med champinjonpastej
Ingredienser
- 0.5 rotselleri, liten
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Champinjonpastej
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyfta
- 250 g kastanjechampinjoner, eller vanliga champinjoner (13 st/250g)
- 1 dl rapsolja
- 1.5 tsk balsamvinäger
- 1.5 dl kokta kikärtor
Garnering
- 1 dl pistage- eller pinjenötter
- 1 kruka körvel
- tandpetare, valfritt
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Pimpa julbordet – rätterna som lyfter
Champinjonpastej med nötter på smörrebröd





40 min
Potatis med nubberöra – gott tilltugg





45 min
Hemgjorda marsipanlimpor





20 min
Krispig inlagd gurka fixar du snabbt





1 h 10 min
Frasiga grönkålschips





20 min
Saftiga matsäcksbullar med julskinka





1 h
Tapas med feta och soltorkade tomater





35 min
Kryddiga teriyaki-tapas





2 h
Knäckesnittar med saffransaioli





1 h 20 min
Lyxig fiskpaté gör succé.





1 h 15 min
Bakad ost med fikon och pecannötter





20 min
Chèvre chaud med fikon och pepparkaka





Krispiga sötpotatispuffar med sötsur sås





45 min
Så gör du hemgjord majonnäs





10 min
Smördegsflarn med räkor och avokado





1 h
Krämig kycklingdip med ost





30 min
Crostini med fläderkokt rabarber





25 min
Chokladhummus till frukt och bär





10 min
Äggpiroger med ost





25 min
Picklade ramslöksknoppar





10 min
Klassiska pizzabullar med skinka





1 h 30 min
Ramslökspesto – enkelt och så gott





5 min
Ajvar – så gör du den goda paprikaröran





1 h 40 min